söndag 1 januari 2012

Året 2011 (första halvan)

Jag började det nya året ensam i sängen i Oslo, efter att ätit god middag i fint sällskap. Skulle jobba och slita tidigt så jag lyssnade på nyårsraketerna från sängen.
Är ledsen att jag nästan inte använt min kamera på nästan hela våren, jag jobbade och tränade mest men det kunde varit kul haft lite bilder av alla goa kompisar som jag lämnat i Oslo.



Januari

Hela året är fyllt med förväntan, längtan, känslor och nya upptäckter. Jag hade just börjat känna lilla pyret röra sig i magen. Men jag hade fortfarande inte gått upp i vikt från min startvikt (jag gick ner först pga illamående). Snart kunde även pappa känna magen sparka honom i ryggen på natten (vår säng i Oslo var 100cm, så lite trångt var det). Inte dröjde det länge innan jag såg alien röra sig i magen ;-)







Här är lilla grodan


















Tråkigare var allt strul med Norska skattekorten, som till slut ordnade sig efter att norska mydigheterna fick ge med sig. Dom skulle inte klara sig utan alla svenskar som pendlar dit. Vem skulle då servera dom deras drinkar och kaffe och hjälpa dom välja slipsen (och laga bästa burgarna och baguetterna). 

Februari/Mars

Folkbokförde med på Åland. Dels underlättade det allt med dom norska myndigheterna och så slipper det bli så dyrt att föda på Åland.
Tog också tag i en annan norsk myndighet, NAV internasjonalt. Som man kanske hör på namnet så är dom specialiserade på oss som har fötter i flera länder, men inte kunde få några svar på så många frågor. Så det var osäker om jag skulle få några mamma pengar helt till Oliver var född. Jag väntar fortfarande på beslut om barnbidrag!

Jag var med mina underbara arbetskamrater, från La Baguett, på Wallmans salonger med god mat och sång.
Jag började få ondare i ryggen och blev sjukskriven 50% (var lite struligt när man från början jobbade150%). Men det hjälpte inte att vara hemma utan blev värre och var supertråkigt. så tillbaks på jobb och träna med vikter var lösningen :-)

Vi var och gjorde ett 3D Ultraljud och fick såg då att vi skulle få en liten kille.

Lillens faster Ida kom på snabb besök och vi utforskade Oslo i solen.
Vi åt gott på TGI Friday's















April

Jag försöker packa ner vårt lilla hem i Oslo inför flytten därifrån och försökte träffa alla kompisar så ofta jag hade tid och ork. Men den mesta tiden fram till flytten bestod av jobb och träning. Jag tränade nästan varje dag och fick många lång blickar av förvånade ansikten när jag tränade lösa vikter och om jag var på pass var det alltid någon som kom fram och var imponerad över hur jag orkade med min stora mage.
Magen bara växte och växte

Maj
Jag hade svårt att få bekvämt med en växande kille i magen

Var sjuk dom två sista dagarna jag skulle ha jobbat innan mammaledigheten skulle börja, 3 veckor innan BF.
Och så kom sista resan från Oslo till Åland. Både glädje inför allt det nya livet skulle innebära och ledsamhet för vad jag lämnade bakom mig.
Passade på att kramas mycket




På Åland började den långa väntan, inget jobb, inte mina vänner. Vad ska jag hitta på? Det blev mycket tid på stugan och pysslande i hemmet och fika på stan.
Spenderade mycket tid på stugan


Juni





Dagen innan BF











BF kom och gick och väntan och längtan blev värre. Väntade med skräckblandad glädje på vår lilla kille, började fundera på om jag skulle klara av det här.
Jag gick över tiden 1,5 veckor, det var långa dagar. Men efter 23 timmar och ett snitt (och mycket smärta) fick jag äntligen se det finast jag sett. Och allt ont var glömt.

Första gången jag såg Oliver. 


















Dom nästa veckorna försökte vi mysa och lära känna lilla fina Oliver.

Äntligen kunde jag ligga på mage igen
Kusin Cornelia och Ludwig
Vi rensar stranden vid stugan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar