måndag 30 januari 2012

Älakar byråkrati

I fredags kom äntligen Olivers svenska personnummer i postlådan. Det var på tiden, han blir ju 8 månader till helgen. Vi har inte kunnat resa någonstans (om vi hade velat) för har inte kunnat få ett pass när Oliver inte har funnits registrerad. Och vi har inte kunnat söka finskt medborgarskap till Oliver av samma orsak.

Då är det väl bara barnetryggd (barnbidrag) från Norge som vi väntar på, ursäkterna har varit många. Ansökan har kommit bort när dom ändrade system på sommaren, så var vi där personligen och lämnade in en ny i receptionen och den kom aldrig fram till handledaren, tvungen att skicka in ny. Jag ringde för 4 veckor sedan och då skulle det bara ta en vecka till. Men nu 3 veckor efter den ena veckan, Ingenting!

Då är vi framme vi skattekort (från Norge, från Finland har jag fått ett utan att göra nått), har inte fått besked än men det verkar ändå bättre än förra året då det var många turer med skatteetaten. Då "vann" vi svenskar, som jobbar i Norge men bor/skrivna i Sverige, över norska staten som ganska snabbt ändrade reglerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar