måndag 24 februari 2014

Bort med nappen

För ca två veckor sedan tog jag utan å riktigt ha tänkt på det bort Rasmus napp, utom när han sover. Dels för hans skull, men också för storebrors skull. Så att Oliver ska slippa se den hela tiden.
Tanken var att ta bort Olivers napp även på natten. Så i onsdags var vi ute med Oliver så att han fick hänga upp napparna i trädet, så att fåglarna kan ta med dom till sina bebisar.
Efter ett tag smög jag ut och tog bort dom. När Oliver märkte att dom var försvunna fick han full fart, på med skor och mössa. Han skulle ut, bojt fågla oja nappen. Vi fick lugnat ner honom.
När det var dags för läggning var han upprörd och var ledsen och somnade först när Lukas satt hos honom.

Vi hade funderat på om vi samtidigt skulle ta inte-sova-hos-mamma-å-pappa kampen. Och så blev det. Tror att den har varit jobbigare än nappen, för både Oliver och oss.
Han somnar nog ganska snällt utan nappen nu, men det är jobbigt på natten när han fortfarande vill komma ner till våran säng. Ibland har han varit så ledsen att Lukas fått ligga i hans säng och hålla honom där och han har varit så ledsen att han väckt även lillebror som då har så svårt å somna om. Hoppas att det kommer bli bättre nätter nu när jag från å med igår är ensam då Lukas åkt till Norge. Kommer vara svårt om pojkarna ligger i vars ett rum och skriker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar